Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Ziua Armatei Române în şcoli
1401
post-template-default,single,single-post,postid-1401,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ziua Armatei Române în şcoli

În mai multe şcoli şi licee din ţară, echipe de militari români de la toate categoriile de forţe le vor vorbi elevilor despre importanţa armatei şi a carierei militare.

Elevii Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”  au primit marţi, 21 octombrie, o vizită din partea unor reprezentanţi ai MApN care le-au prezentat oferta instituţiilor militare de învăţământ, tehnici şi aparatură de specialitate. Vizita s-a desfăşurat în cadrul programului „Ziua Armatei Române în şcoli”, eveniment care face parte din manifestările dedicate sărbătoririi cadrelor militare din ţara noastră, zi marcată pe 25 octombrie.

Elevii Colegiului au aflat cu această ocazie ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi care este semnificaţia zilei de 25 octombrie. Ei au vizionat şi un scurt documentar despre tipurile de misiuni executate de militari români, riscuri şi ameninţări.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944, Ziua Armatei României, semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă.

Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă, între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari dintre care 76.275 prizonieri.