Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | ZEL revine la Tg Mureș
2960
post-template-default,single,single-post,postid-2960,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

ZEL revine la Tg Mureș

După 2 ani de suspendare din motive de pandemie, ZEL revine la Tg Mureș. Mai jos este regulamentul de participare. Concursul este prevăzut în 26 septembrie 2022, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” de la ora 12 
Vă așteptăm cu drag!
Mai multe detalii la adresa : https://limbimodernemures.wordpress.com/zel-2022/
Spicuiri regulament:

Scopul proiectului:

–        promovarea diversitatii culturale europene

–        promovarea atracțiilor turistice europene

–        promovarea cunoașterii limbilor moderne

–        constientizarea importantei cunoasterii limbilor de circulatie internatională

–        incurajarea spiritului de echipa

–        dezvoltarea simțului artistic

–        realizarea unui transfer trans-curricular de cunoștințe și competențe, limbi străine-geografie-istorie-științe-turism-cultură europeană-marketing.

Tematica concursului:

  • Atracții turistice europene
  • Multiculturalism în Europa
  • Quiz – recunoastere de expresii idiomatice, logică elementară în limba straină, intrebari surpriza, de cultura generală

Structura concursului:

Pe 2 secțiuni:

I.                Secțiunea Face-to-face

II.              Secțiunea online

SECȚIUNEA FACE-TO-FACE, se organizeaza diferențiat pentru licee tehnologice și teoretice

Pentru liceele tehnologice:

–        proba scrisă colectivă: 40 de intrebări la care vor avea de răspuns grupurile, în 10 minute. Se alege varinta corectă din 4 variante.

–        proba orală: individual, pe rând fiecare membru al echipajului răspunde la câte 5 întrebări fără citirea variantelor de răspuns, 7 minute. (15 intrebări/echipaj)

–        proba de departajare, daca este cazul, – 15 intrebări/grup, oral fără oferirea variantelor. Dacă egalitatea persistă, vor fi rulate noi întrebări, de data aceasta cu echipajele față în față, și se va răspunde în funcție de rapiditate

–        intrebările se vor adresa in limba engleză si franceză

Pentru licee teoretice

–        proba scrisă:individuală 30 de intrebări/candidat la care vor avea de răspuns participantii, în 10 minute, fără oferirea variantelor de răspuns.. Elevii din grup NU pot colabora

–        proba orală: individual, pe rând fiecare membru al echipajului răspunde la câte 5 întrebări, fără citirea variantelor de răspuns, 7 minute. (15 intrebări/echipaj)

–        proba de departajare, daca este cazul, – 15 intrebări, oral fără oferirea variantelor. Dacă egalitatea persistă, vor fi rulate noi întrebări, de data aceasta cu echipajele față în față, și se va răspunde în funcție de rapiditate

–        intrebările se vor adresa in limba engleză si franceză

Modalitatea de jurizare:

1)     Pentru proba scrisa:  Se acordă câte 1 punct/răspuns corect, 0 puncte/nerăspuns, se scade 1punct/răspuns greșit).

2)     Pentru proba orala: Se acordă câte 1 punct/răspuns corect, 0 puncte/nerăspuns, se scade 1 punct/răspuns greșit). Punctajul final va fi per echipă ca sumă a punctajelor individuale. Comisiile de evaluare (oral și scris) vor fi alcătuite din câte 2 profesori.

3)     Pentru proba de departajare: Se aplică în cazul punctajelor egale în urma însumării punctajelor de la proba scrisă și orală a achipajelor. Comisia va fi alcatuita din 1 moderator si 2 profesori evaluatori. Se acordă câte 1 punct/răspuns corect, 0puncte/nerăspuns, se scade 1punct/răspuns greșit. În urma acestei probe se va face departajarea între echipajele aflate anterior la egalitate.

SECȚIUNEA ONLINE

Pentru ediția a IX-a a Concursului, tema este ”Destinații turistice europene”. Scopul este promovarea destinațiilor turistice europene, prin  afișe publicitare și spoturi publicitare, în limba franceză sau engleză.

Structura afișului:Fiecare lucrare va purta elemente de identificare a autorului, în loc vizibil: Nume, Prenume, Școala, Clasa, Profilul (tehnologic sau teoretic) localitatea, profesorul coordonator, titlul lucrării. Aceleași elemente se vor nota si in mailul care va avea ca atasament lucrarea in format jpg sau png pentru afise respectiv mpeg/avi/mp4 pentru video. In mail se va atasa si adeverinta scanată privind statutul autorului lucrarii, eliberată de unitatea școlară din care provine elevul, specificându-se profilul clasei elevului (teoretic/tehnologic).