Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Simularea examenului DELF
1019
post-template-default,single,single-post,postid-1019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Simularea examenului DELF

Ieri, joi, 4 februarie 2016, s-a desfăşurat la unitatea noastră şcolară simularea examenului de diploma de limba franceză-DELF. Această activitate este importantă în special pentru elevii care doresc să se înscrie pentru obţinerea acestui certificat pentru diferite scopuri: studii în străinătate, certificate pentru facultate, bacalaureat.

Invitaţia la participare a fost adresată tuturor elevilor din judeţ, interesaţi să îşi testeze abilităţile la limba franceză şi ne bucurăm că au dat curs peste 20 de elevi din 3 şcoli, ce s-au înscris la 3 niveluri de simulare (A2, B1, B2) evaluându-se probele de audiţie şi de exprimare orală.

„A fost o activitate reuşită care, credem noi, şi-a atins scopul: evaluarea nivelului actual de pregătire a elevilor doritori, familiarizarea cu această formulă de evaluare asemănătoare probei C de competenţă lingvistică de la BAC, promovarea limbi franceze în rândul tinerilor” susţine dl prof dr. Daniel Raduly organizator al activităţii.

„Ne bucurăm că elevii şi-au găsit forţele necesare şi interesul, acum la sfârşit de semestru, pentru participarea la simularea examenului. De asemenea remarc atmosfera prietenoasă şi totodată serioasă a echipei pedagogice, examinatori acreditaţi sau nu pentru acest tip de certificat, şi suportul Conducerii Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” pentru buna desfăşurare a activităţii.” Afirmă dna prof Ciuchină Veronica, membru al echipei pedagogice.

„E prima data când particip la un astfel de examen. A fost o experienţă interesantă şi provocatoare. M-am descurcat bine la comprehension orale unde am luat 14 puncte din 25 şi am conştientizat că la production orale mai trebuie să insist.” declară Bartoş Robert, participant la nivelul A2.