Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Scoala Altfel la Colegiul Agricol Traian Savulescu
822
post-template-default,single,single-post,postid-822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Scoala Altfel la Colegiul Agricol Traian Savulescu

Luni, 21.11.2016,  clasele de profil Tehnician în activităţi economice şi Tehnician în administraţie din cadrul Colegiului Agricol “Traian Săvulescu”, au urmărit să aplice cunoştinţele teoretice de calcul a preţului de vânzare în practică.

La realizarea acestei acțiuni elevii au fost îndrumați de către profesorii de specialitate: Cozma Matei Diana, Bungardi Ana-Maria, Chețan Adriana și Nițescu Raluca.

Elevii au calculat preţul de vânzare la diferite produse alimentare obţinute în casă pornind de la preţurile materiilor prime folosite la prepararea lor şi au organizat o expoziţie în cadrul Colegiului cu aceste produse realizate de ei.

Exemplu: elevii au efectuat calculele economice pentru următoarele produse realizate de ei la această expoziție: prăjitura Albinița, prăjitură turnată cu mere, gogoși, chec, cozonac, brioșe, bomboane Rafaello, bile cu vișine, plăcintă cu ceapă, prăjitură Fanta, prăjitură nuga, salam de biscuiți, prăjitură cu mălai, tartă cu brânză de vaci, plăcintă cu  brânză, plăcintă cu varză, sandwich-uri, șnițele, crispy strips.

De asemenea, elevii au realizat un panou în care au prezentat imagini cu câteva din produsele realizate de ei precum și fișele cu calculațiile pentru prăjiturile și aperitivele amintite mai sus, cu indrumarea prof. Cioltăuș Valentina.