Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Să trăim frumos, să trăim românește
481
post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Să trăim frumos, să trăim românește

Marți, 18 decembrie, 2018 s-a desfășurat în Sala festivă a Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Tîrgu Mureș „Târgul produselor tradiționale românești”, ediția a III-a, cu genericul: „Să trăim frumos, să trăim românește!”

Scopul activității a fost promovarea produselor tradiționale românești, dar există și un scop caritabil, sumele adunate fiind folosite pentru sprijinul elevilor noștri aflați în dificultate.

Activitatea, organizată de catedra de Contabilitate și administrație, Dir. Adj., prof. Cozma-Matei Diana, prof. Bungardi Ana Maria, prof. Chețan Adriana și prof. Feher Cristina, cu sprijinul elevilor de la profilurile de Servicii, Tehnician în activități economice și Tehnician în administrație, au ridicat câte un stand pe clasă, opt standuri în total, unde au comercializat produse făcute în casă, precum: gogoși, biscuiți de casă, diferite prăjituri, dar și sarmale, jumări, zacuscă, slănină sau suc de mere presat la rece. Colegii lor, din celelalte clase au trecut pe la standuri și au gustat din produsele expuse. În ciuda prețului modic de 1 leu pe produs, s-a adunat o sumă frumoasă, care va merge către elevii aflați în dificultate financiară. Colegii profesori au donat și sume mai mari, astfel, la sfârșitul activității satisfacția celor implicați a fost mare. Produsele s-au terminat, activitatea fiind o reușită!

Mai trebuie menționat faptul că activitatea din acest an a fost dedicată centenarului, deoarece au fost „100 de produse românești, în ediție limitată.”

Prof. Melinda Crăciun