Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Olimpiada Națională Sportivă Școlară
2833
post-template-default,single,single-post,postid-2833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Olimpiada Națională Sportivă Școlară

Competiţiile sportive foarte importante pentru că oferă cadrul necesar practicării sportului și perfecţionarea deprinderilor. Participarea la competiţii sportive determină creşterea interesului pentru disciplina educaţie fizica şi sport dar mai ales pentru ramura sportivă la care se participă.

Beneficiile sunt de ordin fizic, emoţional, intelectual şi nu trebuie neglijată componenta socială, cei implicați simțindu-se apreciați, încurajați şi acceptați.

Sportul pune participanții în situații de întrecere, cu condiţia respectării atât a regulilor scrise în regulamentul de desfăşurare cât şi pe cele nescrise, ale fair-play-ului. Deseori, cei care participă sunt puși în situația de fi corecți, de a oferi adversarului prioritate atunci când este moral să o dețină chiar dacă dorinţa proprie de a câştiga este foarte mare.

Toate competițiile sportive îi învață pe participanți disciplina și responsabilitatea. Elevii au învățat să accepte o înfrângere, au realizat că efortul aduce rezultate/satisfacție și au acumulat experiență.

În perioada 18-19.03.2022 echipele de fotbal și volei băieți coordonați de d-nul prof. Dobre Silviu, au participat la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar unde au obținut locul III, respectiv IV.