Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Locuri de top la concursurile din luna martie
2873
post-template-default,single,single-post,postid-2873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Locuri de top la concursurile din luna martie

Ieri s-a încheiat luna martie, luna Francofoniei. Elevii noștri au participat la mai multe activități și concursuri de limba franceză de unde s-au întors cu rezultate excelente.

Printre activități și rezultate ne mândrim cu :

Locurile I și II la concursul „Plurilingvism”, organizat de Colegiul Național Unirea de unde elevele noastre Grama Sonya și Mărginean Cosmina s-au întors cu cele mai bune rezultate posibile : Locul I respectiv locul II. Despre acest concurs, cele două câștigătoare ne-au acordat un scurt interviu :

„Studiez limba franceza din clasa a-v-a ,și la aceasta disciplină îmi place că mă formează pe plan profesional .M-am hotărât sa particip la cele 2 concursuri (Plurilingvism și Dialog plurilingv) deoarece voiam sa experimentez lucruri noi. Probele s-au desfășurat online ,la primul concurs am fost în echipa iar la cel de al doilea am fost individual. Am avut multe emoții nu știam la ce sa mă aștept și am întrat cu gândul de a câștiga locul I .Este primul concurs la care particip la limba franceza și sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute . Planurile a le mele de viitor sunt de a-mi continua studiile bine înțeles după absolvirea bacalaureatului .” (Grama Sonya Soledad, cls a XII-a Tehnician în activități economice)

Eu studiez limba franceza de 6 ani. Mi se pare o limba utila, vorbita în multe state europene și totodată „limba dragostei”. Dl Profesor Raduly ne-a propus sa participăm la cele două concursuri, și am acceptat provocarea. Ne-am pregătit intens și am participat. Unul din cele doua concursuri a fost online, pe baza muncii în echipa, alături de doi elevi, unul de la Colegiul Național Unirea și celălalt de la Liceu Tehnologic nr.1 Luduș. Cel de-al doilea concurs a fost tot online, cu participare pe cont propriu, individual. Nu am avut emoții, deoarece eram motivată sa dau tot ce am mai bun și eram sigura de cunoștințele pe care le posed. Eram foarte încântată, deoarece nu participasem niciodată la un concurs de limba străină. Sunt foarte mulțumită de rezultate și sper să mă ajute cunoașterea limbii franceze în continuarea studiilor mele în domeniul economic. (Mărginean Cosmina, , cls a XII-a Tehnician în activități economice)

La concursul „Dialog plurilingv” organizat de Universitatea de Medicină, Științe și Tehnologie „Emil Palade”, în data de 17 martie, au participat aceleași două eleve Cosmina și Sonya și s-au întors cu rezultate onorabile.

O activitate aparte, de nivel județean organizată în școala noastră a fost Festivalul Francofoniei ajuns la ediția a XIV-a. S-au inscris 60 de participanți care au reliefat și expus ideile lor referitoare la cele 10 cuvinte ale Francofoniei, transmise de OIF (Organizația Internațională a Francofoniei). Cele mai bune rezultate au fost obținute de :

Călugăr Lucian, cls XII Tehnician veterinar-agricultură – locul II

Cotruș Casiana, cls X Tehnician în agricultură – locul III

Beica Dinuța, cls XI Tehnician industrie alimentară, MENȚIUNE

Bobiș Darius, cls IX Tehnician Veterinar, MENȚIUNE

Călușer Anemona, cls X Tehnician Veterinar, MENȚIUNE

Grama Sonya, cls XII Tehnician în activități economice, MENȚIUNE

Moldovan Ionela, cls XII Tehnician în protecția mediului, MENȚIUNE

Mureșan Delia, cls XI Tehnician ecolog și protecția calității mediului, MENȚIUNE

Șoo Ana Maria, cls XII Tehnician în activități economice, MENȚIUNE

Iată câteva din impresiile elevei noastre de pe locul III, Cotruș Casiana:

„Studiez limba franceza din clasa a 5. Îmi plac activitățile realizate la aceasta disciplină și am vrut să încerc sa văd cum e sa participi la concursuri.  Sinceră sa fiu am avut emoții in ziua concursului, dar am intrat in concurs cu gânduri optimiste. Am reliefat cuvântul „tintamarre” care înseamnă zgomot, vacarm. Consider că am făcut o lucrare bună.” (Cotruș Casiana, cls X Tehnician în agricultură – locul III)

„Suntem conștienți că avem mulți elevi de valoare în școala noastră și vom face tot posibilul să îi pregătim cât mai bine și să le dăm șansa să se afirme”, adaugă dl prof. de limba franceză Raduly Daniel