Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Învierea Domnului
2624
post-template-default,single,single-post,postid-2624,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Învierea Domnului

      Învierea din morți a Domnului Hristos este dogma ce stă la baza credinței noastre strămoșești așa după cum afirma Sfântul Apostol Pavel la 1 Corinteni 15,17: “ Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică  este credința voastră”.                                                                                                                      

     Bucuria tainică a celei mai mari sărbători creştine, Învierea Domnului, rezultă din starea harică, de comuniune specială cu Dumnezeu și cu semenii descrisă de Sfântul Ioan Gură de Aur, în Cuvântul său de învăţătură, ca fiind bucuria unui ospăţ ceresc la care Hristos ne cheamă pe toţi să luăm parte. Învierea devine temeiul fundamental al vieții morale, al iubirii față de semeni care este lucrătoare și se concretizează în fapte: “…să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi , să iertăm toate pentru Înviere..” așa cum cântăm în noaptea de Paști.

     Sărbătoarea Învierii Domnului, cea mai mare și mai luminoasă sărbătoare a întregii creștinătăți, reprezintă, pentru noi toți, ocazia experimentării unei bucurii divine, negrăite și nesfârșite, pentru că ne-a învrednicit Dumnezeu să fim împreună cu El  la marea lumină ce se revarsă din  Împărăția Cerurilor peste întregul Univers . În această lumină tainică sunt cuprinse toate darurile cerești împărtășite nouă: bunătatea, iertarea, iubirea milostivă, părinteasca purtare de grijă.  

     Învierea Domnului Hristos ne arată, tuturor, rostul dumnezeiesc al vieții noastre.  Oricâte încercări ar veni peste noi, oricât de mult am fi copleşiţi de necazuri, ziua de Paşti rămâne, pentru noi, lumină, speranţă de la Hristos cel Înviat, care dă un sens mântuitor provocvieții noastre. Cu smerenie și cu credință , asemenea femeilor mironosițe,  să primim în inimile și în viețile noastre darul Luminii cerești, pe Iisus Hristos cel Răstignit și Înviat, și astfel, prin iubirea Lui mântuitoare, să ne putem ierta unii pe alții, să refacem comuniunea cu Dumnezeu și cu frații noștri.

     Vă dorim să întâmpinați sărbătoarea pascală, în atmosferă de pace și bucurie duhovnicească iar marele  Praznic al Învierii  să  fie un prilej de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de semenii noștri.

     Sărbători luminate!Hristos a înviat!

                                                                                                                            Prof. Religie Ortodoxa,

Petruța Gligor