Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Franceza te angajează – Întâlnirea elevilor şi studenţilor mureşeni cu mediul de afaceri francofon din Cluj
485
post-template-default,single,single-post,postid-485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Franceza te angajează – Întâlnirea elevilor şi studenţilor mureşeni cu mediul de afaceri francofon din Cluj

Vineri, 16 noiembrie a.c., Institutul Francez din Cluj a organizat conferinţele şi vorkshopurile pe tema „Franceza te angajeză” la care au participat 40 de elevi însoţiţi de 2 directori şi 2  profesori  de la liceele „Colegiul Agricol Traian Săvulescu”, Colegiul Economic Transilvania, Colegiul Naţional Unirea, Liceul de Artă. Participarea a fost ca urmare a invitaţiei făcute de dna director de cursuri şi programe de formare, dna Popa Mihaela, de la Institutul Francez din Cluj.

Au acompaniat şi susţinut elevii în dorinţa lor de a se informa despre utilitatea cunoaşterii limbii franceze la această întâlnire cu mediul de afaceri francofon din Cluj dna director Cozma Matei Diana, dna director Doina Pocan de la Colegiul Economic Transilvania şi de profesorii Voşloban Gabriela şi Raduly Daniel de la aceleaşi licee. Interesul pentru participare a fost pe o scară mai largă, având în vedere că au participat şi 11 studenţi de la secţia de limbi moderne aplicate, de la UMFST Mureş.

„Pentru noi, viitori absolvenţi de liceu, prezentarea concretă a unui interview de angajare, participarea la simularea lui este o experienţă fără egal, având în vedere că aş vrea să mă angajez după terminarea liceului, în domeniul pentru care mă pregătesc, veterinar. Asta pe lângă facultatea de medicină veterinară pe care doresc să o urmez”. (Fărcaş Alin, cls a XI-a Veterinar, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”)

„Eu studiez contabilitatea la Colegiul Agricol Traian Săvulescu şi m-a interesat modul în care limba franceză poate să îmi deschidă o oportunitate de angajare şi dezvoltare în domeniu, in cele peste 2000 de firme cu capital francez din Romania. Mi-a reţinut atenţia Michelin de la Zalău, dar nu numai. Acum, cand limba engleză este la pachet cu limba maternă, diferenţa o face cunoaşterea limbii franceze, care este un atu deloc de neglijat” (Gabor Timotea, cls a X-a Economic)

„Le francais t’engage ” a fost o experiență utilă, ce a reușit să imi extindă perspectivele de viitor. Participând la ateliere, am aflat numeroase informații și detalii din interior ce ne-au permis să ne creăm o imagine clară despre cum să alcătuiești un CV de succes, cum să mulțumești un recrutor și de fapt, cum să te prezinți pe piața muncii. A fost o activitate plăcută, profesională fără să fie stresantă și deosebit de folositoare. (Horgos Madalina, cls a XII-a Veterinar)

A fost o activitate frumoasă şi fructuoasă, elevii noştri s-au bucurat de cele 4 conferinţe şi 3 ateliere organizate la care au putut participa, iar standurile cu peste 20 de firme care au umplut holurile FSEGA (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor) au avut prezentări interactive şi atractive, a concluzionat dl prof Daniel Raduly, unul dintre organizatorii vizitei.

Participanţii la eveniment au putut asista la 4 conferinţe pe tema reuşitei în afaceri a unor oameni de afaceri franczi stabiliţi în Cluj şi împrejurimi, au putut de asemenea participa la 3 workshopuri pe tema redactării CV-urilor, pregătirii şi derulării interviurilor de angajare, orientare în carieră.