Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Festivalul Francofoniei
2839
post-template-default,single,single-post,postid-2839,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Festivalul Francofoniei

Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” a organizat săptămâna trecută „Festivalul Francofoniei”, care a ajuns la ediția a XIV-a

La acest eveniment au participat elevi și profesori din mai multe școli și licee:

Colegiul „Agricol Traian Savulescu”, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian” , Liceul de Artă, Școala Gimnazială Dacia, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială Cristești, Școala Gimnazială Traian – Târnăveni, Colegiul Economic „Transilvania”, Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” – Târnăveni. Am avut, de asemenea, plăcerea de a-l avea alături pe domnul inspector școlar general Pașcan Sabin, cât și pe d-na director prof.ing. Blaga Adriana și pe d-na director adj. Matei Diana.

Având în vedere contextul actual, festivalul a început cu un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina. În cadrul acestuia, au avut loc multe momente artistice, și anume: dansuri, cântece, poezii și un moment deosebit de percuție oferit de Barbarossa Samba Group.

Iată și câteva dintre melodiile cu care ne-au încântat elevii participanți:

Bordean Marieta: Indila – Dernière danse

Adam Miruna Emilia: Lisa Angell – Une dernière nuit

Malcoci Oana: Carla – Bim Bam Toi

Tema concursului de desene din acest an a fost Uimirea. Cele 10 cuvinte ale Francofoniei trimise de OIF și ilustrate de elevi prin desenele lor au fost: Décalé, Divulgâcher, Ébaubi, Époustouflant, Farcer, Kaï, Médusé, Pince-moi, Saperlipopette și Tintamarre.

În urma jurizării, cele mai bune lucrări au fost premiate, după cum urmează:

Locul 1 : Bucur Delia, Heperean Adriana Maria

Locul 2 : Călugăr Lucian, Somesan Ana

Locul 3 : Cotruș Casiana, Crasiuc Alicia

La finalul festivalului ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă cu câțiva participanți care au fost încântați să ne împărtășească o parte din impresiile lor..

Interviu 1:

R: Care e rezultatul muncii voastre?

A: Noi ne-am descurcat mai bine decât am crezut, sigur venim și la anu’.

R: Ți-au plăcut momentele artistice?

:Da ,au fost foarte frumoase !

R: Ce părere ai despre eveniment?

R.S: Foarte bine organizat.

R: Ți-au plăcut momentele artistice?

R.S: Da, mi au plăcut foarte mult pentru că au depus efort elevii.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au participat la Festivalul Francofoniei din acest an. Evenimentul a avut loc cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș și al Asociației PROCATS.

Festival de la Francophonie 2022 a însemnat:

18 momente artistice ,48 de artiști ,87 de lucrări înscrise spre jurizare de 11 școli din localitățile: Târgu Mureș, Luduș, Târnăveni, Reghin, Chețani și Cristești, 20 de profesori coordonatori,12 elevi în organizare, 110 elevi participanți, 94 pachete „de consolare”, 16 premii, 23 de profesori fericiți!

Vă așteptăm la următoarea ediție a Francofoniei!