Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Experiența ”Questions pour des champions”, Cluj, 2015
1247
post-template-default,single,single-post,postid-1247,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Experiența ”Questions pour des champions”, Cluj, 2015

Desfașurat într-o atmosferă de la an la an mai primitoare, concursul ”Questions pour des champion” de la Cluj a reunit și în acest an echipaje din 3 județe (MS, SB, CJ). În total 9 licee au concurat pentru a demonstra cultura lor generală sau buna stăpânire a informațiilor pe tema filmului francofon sau a scriitorului Jules Verne. Din județul Mureș au participat echipaje deja cu tradiție (Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu”, Liceul Tehnologic Electromureș sau Liceul Tehnologic ”A. Persu”), dar și echipaje mai noi- Liceul Tehnologic ”Gh Șincai”. Cel mai bun punctaj obținut de elevii mureșeni a aparținut Liceului Electromureș care au și obținut mențiune. Podiumul a fost ocupat de liceele clujene. Premii speciale au fost acordate pentru diferiți elevi de la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” și Liceul Tehnologic ”A. Perșu” pentru afirmarea lor pe durata concursului. Pe lângă diplomele primite, concurenții clasați pe primele locuri, inclusiv mențiuni au primit și premii în bani de la Liceul de Transporturi din Cluj și de la ARPF Cluj.

Sperăm ca și filiala mureșană a ARPF să valorizeze cu aceeași deschidere și dăruire pe cei mai buni participanți și reprezentanți din județul nostru la acest concurs regional care a ajuns deja la a VII-a ediție. Felicitări conducerilor celor 4 licee care au găsit fonduri pentru transportul elevilor. Echipajul Colegiului Agricol ”Traian Săvulescu” a fost format din elevele: Rotar Ioana, Szombati Daniela, Dicu Monica din clasa a XI Economic, Grigoreanu Alexandra din cls a XI-a Veterinar, Șai Izabela din cls. a XII-a Economic și Șai Loredana din cls. a IX Administratie publica, pregatite si coordonate de profesorii Radu Ecaterina, Pintican Alina si Raduly DanielPe lângă activitățile competiționale, elevii noștri au fost angrenați în ateliere de teatru de improvizație la Institutul Francez, prin bunăvoința d-nei Mihaela Popa-responsabilă de cursuri și examene, prin disponibilitatea d-lui Pierre Ferrey-formator și prin ideea mea, Daniel Raduly, legată de activități prilejuite de săptămâna altfel.Elevii s-au simțit foarte bine, energia și stressul acumulat în timpul concursului fiind descătușate în mod productiv și organizat la atelierele de teatru. S-a vizitat și mediateca Institutului Francez, fiindu-ne oferite materiale promoționale și de pregătire a examenului de DELF, fapt pentru care ținem să mulțumim d-nei Mihaela Popa, ajutor incontestabil pentru promovarea limbii franceze in județul nostru.Deplasarea la Cluj a oferit de asemenea ocazia de a pune bazele colaborării pentru următorul concurs de anvergură de la Sibiu, în 6 mai și de la Tîrgu Mureș, în octombrie 2015- Tehnologia Zilei europene a limbilor, cuprins în CAER 2015 la poziția 994, concurs la care invităm și așteptăm orice liceu tehnologic din țară.Felicitări tuturor concurenților și în special concurenților mureșeni care au reprezentat cu cinste și onoare județul propriu, alături de profesorii lor.