Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Book-land
931
post-template-default,single,single-post,postid-931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Book-land

Clasa a XI-a, Tehnician în activități economice, împreună cu diriginta, prof. Melinda Crăciun, a participat miercuri, 13 aprilie, 2016, în intervalul orar 15.00 – 17.00, în Sala Mică a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, la activitatea organizată în cadrul Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution (proiect cultural inovator care încurajează performanța și promovează adevăratele valori în rândul tinerilor).

Aici elevii s-au întâlnit cu trei oameni cunoscuți ai orașului și anume trei oameni din lumea artelor: cunoscutul actor Liviu Pancu, regizorul Cristian Bojan și absolventul facultății de teatru, actualmente manager la clubul Office, Claudiu Strete.

Dacă în discursul lui Liviu Pancu s-a strecurat viziunea matură asupra vieții, dublată și de perspectiva didacticistă, ceilalți doi, mai tineri, au încercat o abordare mai apropiată vârstei auditoriului. Ideea centrală a zilei a fost că pentru a-ți urma visele e nevoie de o voință puternică, de multă muncă, dar și de noroc. Lectura a părut a fi una dintre cheile succesului, deoarece, ca activitate mentală complexă, antrenează cel mai bine creerul și-l pregătește pentru orice provocare. Vorbitorii i-au încurajat pe elevi să-și urmeze visele și să caute să își concentreze întreaga energie pentru a face bani din ceea ce le place să facă cel mai mult.

Concluzia, la încheierea celor două ore, care au trecut pe nesimțite, a fost că „Venim și anul viitor!”