Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Azi elev, mâine antreprenor
2180
post-template-default,single,single-post,postid-2180,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Azi elev, mâine antreprenor

În perioada 3-6 iunie 2019, a avut loc o vizită de studiu realizată de 15 elevi ai Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”, însoțiți de doi profesori de specialitate și de observatorul Civitas, în cadrul proiectului „Azi elev, mâine antreprenor”, în care, alături de Colegiu se află parteneri precum Asociația profesorilor Colegiului Procats și fundația Civitas, finanțatorul proiectului.

Cei 15 elevi, 8 băieți și 7 fete, au fost selectați în urma unui sondaj realizat de profesorii de specialitate, un chestionar completat și un interviu, în care au argumentat interesul pentru domeniile din lanțul valoric urmărit în cele patru zile. Elevii aleși sunt de la profilurile agricultură, veterinar, protecția mediului și servicii.

Domeniul ales fiind Zootehnie, în prima parte a zilei de luni, 3 iunie, s-a vizitat ferma „Adi del Boca”, din Miheșu de Câmpie, fermă ce aparține unei familii ai cărei membri, părinți și copii, sunt toți absolvenți ai Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”. Aici elevii au pus întrebări despre creșterea și îngrijirea bovinelor.

Cazarea s-a realizat în Tabăra din Șăulia, unde, după masa de prânz, a avut loc o sesiune de recapitulare a informațiilor dobândite, după care s-au derulat o serie de activități menite să fixeze, prin joc, cunoștințele dobândite, dar și să realizeze o coeziune între participanți.

A doua zi a urmat vizita la fabrica de lapte FrieslandCampina, Tg. Mureș, unde copiii au putut urmări procesul de producție. Din mărturisirile lor, a fost extrem de interesant, dobândind numeroase informații utile. După-amiaza s-a derulat cu același tip de program ca și în ziua anterioară.

Cea de-a treia zi, cea de marketing, a vizat magazinul Therezia din Band, unde elevii au luat contact cu noțiuni legate de acest domeniu, pe care, ulterior, le-au fixat în activitățile derulate în după-amiaza zilei de miercuri, alături de expertul în domeniu.

Ultima zi, cea a oportunităților de viitor s-a desfășurat la USAMV Cluj, unde au vizitat catedrele de Agricultură, Zootehnie și Horticultură. O experiență utilă atât pentru profesori cât și pentru elevii participanți, care se va încheia joi, 13 iunie, cu o activitate de diseminare la care sunt invitați elevii colegiului, cărora li se va prezenta activitatea colegilor lor din cele 4 zile ale vizitei de studiu, precum și agenți economici, atât cei implicați, cât și alții, dar și reprezentanți ai ISJ Mureș, ai Direcției Agricole sau ai APIA Mureș, alături de conducerea Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” și întreg corpul profesoral al instituției.