Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Am plecat să colindăm…pe Domnul să-L lăudăm
743
post-template-default,single,single-post,postid-743,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Am plecat să colindăm…pe Domnul să-L lăudăm

Perioada sărbătorilor de Crăciun este una dintre cele mai bogate în datini și tradiții care fac parte integrantă din cultura poporului român și care transmit valori și creează punți de legătură între generații.Colindul este o nepretuită zestre spirituală,  un obicei străvechi,  pe care îl mostenim din moși-strămoși. El este sfânt, pentru că transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Dar colindul este și bun, pentru că acestă veste are menirea să slujească vieții, să aducă atâta bine în lume și între oameni. Din vremuri vechi, colindele, datinile și obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevarată școala de virtuți morale, întărind simțămintele de frațietate și de bună întelegere;ele reprezintă totodată o valoare nepreţuită prin originea şi mai ales prin vechimea lor. Ele reprezintă cântecul nostru strămoşesc şi una din cele mai vechi forme de manifestare a folclorului religios românesc.

Cei dintâi colindători au fost păstorii care au venit la peștera luminată unde S-a născut Pruncul Iisus și bucurându-se de acest semn ceresc și de glasul îngerilor au vestit degrabă în cetatea Betleemului minunea la care au fost martori.