Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Activități de Crăciun
3029
post-template-default,single,single-post,postid-3029,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Activități de Crăciun

Praznicul Nașterii Domnului este prin excelență sărbătoarea bucuriei, pentru toți creștinii din toate timpurile și locurile. Întruparea fiului divin, din Fecioara Maria, este principalul motiv al bucuriei, iar această minune este exprimată prin neprețuitele colinde românești.

Colindele noastre strămoșești sunt expresia adevărurilor teologice, iar obiceiul colindatului reprezintă o reînnoire a chemării fiecărui creștin de a fi  apostol al lui Hristos, de a-L vesti celorlalți. În acest sens un grup de colindători al școlii, și-au luat în serios misiunea de a vesti Nașterea Domnului și au transmis prin bucuria venirii în lume a Mântuitorului Hristos. Prima gazdă  colindată a fost ISJ Mureș, unde am dus vestea și bucuria Nașterii Domnului, prin colindele „Viflaime,

Viflaime „ și „Vin colindătorii”.

Apoi bucuria colindelor a fost transmisă tuturor participanților la Festivalul regional de datini și obiceiuri de iarnă, activitate organizată de Grupul de inițiativă pt tineret al Protopopiatului Ortodox, Tg Mureș în colaborare cu ISJ Mureș, eveniment organizat la Biserica de lemn din Tg. Mureș, în data de 13.XII.2022.

Ultima oprire a cetei de colindători a fost în sala de sport a școlii, unde am colindat elevii și dascălii prezenți la Târgul de Crăciun organizat de școala noastră.

Praznicul Nașterii Domului să vă găsească sănătoși și bucuroși!

Prof. Gligor Petruța