Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | „Fii specialistul viitorului”
2632
post-template-default,single,single-post,postid-2632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

„Fii specialistul viitorului”

În săptămâna 17-21 mai, 2021 se derulează, în cadrul Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Tg. Mureș, proiectul intitulat „Fii specialistul viitorului”, cu sprijinul fundației Civitas, prin programul „Creștem prin educație agricolă”.

Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de absolvenţi care să îşi iniţieze şi să îşi dezvolte propriile afaceri în domeniul agricol, iar scopul proiectului este completarea pregătirii teoretice a elevilor cu aplicaţii practice observate şi realizate de elevi în vizita de studiu. Este al treilea an în care elevii Colegiului participă la vizite de studiu ce urmăresc lanțul valoric, de la „furcă la furculiță”, urmărind calea pe care o are un produs din momentul în care se naște, până este vândut, cu accent asupra oportunităților de viitor pe care învățământul agricol le oferă.

Beneficiarii direcți, în acest an, sunt cei 38 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, de la specializările Tehnician veterinar și Tehnician în agricultură/agroturism, profesorii însoțitori și cei implicați în proiect, dar și părinții elevilor și, de ce nu, întreaga comunitate.

Din experiența anilor anteriori, putem spune că activitățile din cadrul proiectului  „Vizită de studiu” s-au bucurat de un real succes, iar mutarea acesteia în on – line reprezintă o reală provocare, pentru că vizita de studiu organizată de Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, se bazează pe cele 4 etape ale lanţului valoric: producţie, procesare, marketing şi oportunităţi de viitor.

Se vor vizita virtual: o fermă de vaci de lapte, S.C. Linda & Timi SRL din Cecălaca, jud. Mureş, o unitate de procesare a laptelui, FrieslandCampina România, Tg. Mureş, hypermarketul Auchan și USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul vizitei de studiu, etapele vor fi derulate consecutiv, fără să se suprapună, pentru a permite fixarea şi aprofundarea cunoştinţelor. După fiecare vizită, se va organiza o sesiune de aprofundare a cunoştinţelor. Vor fi incluse activităţi interactive, centrate pe elev (care să se bazeze pe răspunsuri date de elevi, lucru în echipă, prezentări susţinute de elevi, etc.) în derularea sesiunilor on-line de aprofundare.

Activităţile vor urmări lanţul valoric al unui produs agricol (se va începe cu producţia  în domeniul zootehnic, se va continua cu procesarea produselor zootehnice (a laptelui, de această dată), marketingul produselor zootehnice, oportunităţi de viitor în zootehnie).

Toate activităţile vor fi organizate interactiv pentru ca elevii să reţină informaţiile şi să-şi dezvolte abilităţi şi aptitudini specifice. Mediul on-line este de un real sprijin, platformele accesibile asigurând posibilitatea înregistrării pașilor și a refolosirii lor, dacă este necesar.

Proiectul se va încheia cu evenimentul de diseminare, care va avea loc în 25 mai.