Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu
1029
post-template-default,single,single-post,postid-1029,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

Vineri, 15 ianuarie, 2016, cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, elevii Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Tîrgu Mureș au marcat, sub îndumarea profesorilor, acest eveniment. La orele de curs au fost lecturate și recitate cele mai cunoscute poeme, s-au citit fragmente din biografia scrisă de George Călinescu, dar și din corespondența dintre poet și Veronica Micle.

Seara zilei de 15 ianuarie s-a încheiat prin participarea la slujba de comemorare, de la Biserica de Lemn, precum și la cordonul de lumânări format, după slujbă, până la statuia poetului din fața Casei de cultură, ce-i poartă numele. Acolo, elevii au asistat la alocuțiunile rostite de oficialitățile orașului, de doamna inspector Monica Kozac, dar și la momentele artistice pregătite special pentru această ocazie.

Am fost mândri și onorați că am putut participa, alături de colegii din tot județul la omagierea marelui poet.