Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Zilele Colegiul Agricol “Traian Savulescu” – ziarul Cuvantul liber
1520
post-template-default,single,single-post,postid-1520,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Zilele Colegiul Agricol “Traian Savulescu” – ziarul Cuvantul liber

EXCELENTA, PERFORMANTA SI PROFESIONALISM

– Social –
nr. 90 / 13 Mai, 2014

Cu o istorie de peste 70 de ani, Colegiul Agricol “Traian Savulescu” isi continua existenta cotidiana cu o saptamana de sarbatorire a “Zilelor Scolii Agricole Muresene”,in intervalul 12-16 mai.

Iubitori de natura, de viata, de sanatate, de frumos, ne deschidem acum, primavara, “portile scolii”, pentru a lasa tuturor posibilitatea sa ne viziteze institutia, sa descopere si calitatea activitatilor noastre, dascali si elevi impreuna. Colegiul Agricol “Traian Savulescu” este cea mai mare unitate scolara cu profil agricol din judetul Mures. Colegiul dispune de un numar de 60 de sali de clasa, structurate in 8 laboratoare – biologie, chimie, fizica, agrotehnica, zootehnie, industrie alimentara, agricultura, patologie veterinara; laboratoare de informatica conectate la internet, 8 cabinete pentru disciplinele contabilitate, limba romana, limba franceza, limba engleza, matematica.

Exista, de asemenea, in scoala noastra, un cabinet de medicina generala, un cabinet de stomatologie, biblioteca scolara cu peste 20.000 de volume, o sala de sport cu vestiare si sala de fitness, un teren de sport, doua terenuri de tenis. Pentru realizarea partii practice aplicate in cadrul disciplinelor de specialitate, exista ferma didactica a scolii, cu un sector zootehnic si unul vegetal, o microsera si un parc de tractoare si masini.

Campusul scolar al Colegiului Agricol “Traian Savulescu” este completat de doua internate scolare pentru fete si baieti, cu un numar de 200 de locuri, oferind conditii confortabile si moderne. Noua cantina moderna a scolii asigura 200 de locuri in sala de mese. De o reala utilitate sunt si sala festiva cu 200 locuri si amfiteatrul cu 170 locuri. Beneficiind de dotarile necesare moderne, din punct de vedere didactic si pedagogic, avand un colectiv de 64 cadre didactice, scoala noastra pregateste elevi in profilurile: servicii si resurse naturale, cu o mare diversitate de specializari:economice, administratie publica, veterinar, ecologie si protectia mediului, analiza produselor alimentare. Noutatea anului scolar urmator o constituie revenirea in cadrul liceelor tehnologice a invatamantului profesional, domeniu in care vom scolariza elevi pentru calificarile: brutar-patiser-preparator produse fainoase (28 locuri) si lucratori in agroturism (28 locuri).

La nivelul invatamantului postliceal in domeniile industriei alimentare vom pregati specialist in controlul calitatii produselor agroalimentare (28 locuri), iar in domeniul comertului, vom pregati specialist in calificarea de agent comercial.

Cuvintele nu pot spune pe deplin ceea ce ar trebui spus despre acest lacas de cultura, de viata, de iubire pentru frumusete si sanatate. Faptul ca in zilele 15-16 mai activitatea scolii noastre se deruleaza sub semnul “portilor deschise’,’ devine un prilej de bucurie pentru intalnirea cu dascalii si elevii din oras si din judet.

Prof. DUMITRU MATEI, directorul Colegiului Agricol “Traian Savulescu”

Prof. DUMITRU MATEI

Legatura pagina Cuvantul-liber