Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Vizita la Tereos România – S.C. Zahărul Luduș S.A.
1111
post-template-default,single,single-post,postid-1111,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vizita la Tereos România – S.C. Zahărul Luduș S.A.

În urma vizitei organizate de un grup de profesori de la Colegiul Agricol Traian Săvulescu, împreună cu elevii claselor X Tehnician în activități economice și XII Tehnician în activități economice am obținut următoarele informații tehnice:

TEREOS ROMÂNIA – S.C. ZAHĂRUL LUDUȘ S.A. este o societate româno-franceză cu capital majoritar francez , înființată în anul 1991 și are ca principal domeniu de activitate fabricarea zahărului.

TEREOS ROMÂNIA are un număr de 4000 de acționari și un capital social de 31.264.590 lei.

Profitul reinvestit al societății este direcționat atât spre dotarea cu utilaje de producere a zahărului și utilaje de rafinare a zahărului brut cât și spre aprovizionarea cu îngrășăminte și ierbicide pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr. În trecut cultivatorii de sfeclă erau sprijiniți și în procurarea de utilaje agricole pentru cultivarea sfeclei de zahăr.

Am vizitat halele de recepție calitativă a sfeclei și de prelucrare a sfeclei de zahăr precum și sala de calculatoare care cuprinde partea de automatizare a procesului de producție.

S-au purtat discuții cu: dl. Director tehnic de producție Popa Vasile, dl. Contabil-șef Muzsi Andras, dl. ing. Cazacu, precum și alți angajați ai societății.

Societatea TEREOS ROMÂNIA a implementat în anul 2015 programul de contabilitate financiară și de gestiune SAP al firmei germane SAP AG, cel mai complex program de contabilitate și planificare a resurselor intreprinderii.

Softul instalat pe calculatoarele de proces tehnologic se numește DeltaV , acesta valorifică într-un mod eficient și intuitiv tehnologiile și asigură interoperabilitatea între angajați, procese și producție, având un caracter predictiv.

Cu prilejul acestei vizite am promovat imaginea Colegiului Agricol Traian Săvulescu oferind:

  • Pliante cuprinzând oferta educațională a Colegiului Agricol Traian Săvulescu în anul 2015-2016
  • Broșuri cu “Personalități educate și formate la Colegiul Agricol Traian Săvulescu“
  • cartea “Incursiune în evoluția Învățământului Agricol Târgumureșean- file monografice, autori: Macarie Ioan, Dumitru Matei și Podar Cornel
  • revista școlară Adolescența – nr. 10 realizată de colectivul de profesori ai școlii noastre și de elevi
  • formulare cu Declarația nr. 230 – pentru susținerea Asociației Colegiului Agricol Traian Săvulescu, asociație non-profit înființată în mai 2010.

Am invitat angajații de la conducerea TEREOS ROMÂNIA, cu care am am purtat discuții, în numele d-lui Director prof. Dumitru Matei al școlii noastre să facă o vizită la Colegiul Agricol Traian Săvulescu.

prof. ing. Ciotlăuș Valentina, prof. ec. Cozma Matei Diana