Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Tinerii dezbat
937
post-template-default,single,single-post,postid-937,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Tinerii dezbat

Sâmbătă și duminică, 2-3 aprilie, s-a desfășurat în incinta Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”, Tg. Mureș, seminarul de pregătire al profesorilor care vor participa în acest an la Concursul Național Tinerii dezbat.

Seminarul a fost coordonat de trainerul ARDOR Genoveva Cerchez și profesorii participanți au venit din localități precum: Brașov, Făgăraș, Sinaia, Miercurea Ciuc, Bistrița, Prundul Bârgăului și Tîrgu Mureș. Ei au fost cazați în internatul de fete al Colegiului și au luat masa în Cantina ce deservește unitatea noastră.

Sub atenta supraveghere a d-nei inspector Jakab Tünde, cele două zile de traning s-au dovedit nu numai utile în vederea pregătirii viitoarelor dezbateri, dar și un bun prilej pentru colegi din unități diferite de a se întâlni și a discuta unele teme de larg interes.

Activitățile s-au desfășurat în Laboratorul de Contabilitate, care a fost pregătit cu materialele necesare, videoproiector, flipchart, imprimantă, și s-au derulat după cum urmează:

  • Prima zi, preponderent teoretică, a pregătit participanții pentru a fi apți să dirijeze, la rândul lor, pregătirea unor dezbateri. S-au stabilit pașii de urmat și modalitățile eficiente de pregătire a unei dezbateri.
  • A doua zi a fost alocată propriu-zis pregătirii și susținerii unei dezbateri, de către participanții împărțiți pe echipe. Atât afirmatorii cât și negatorii și-au luat treaba în serios și a avut loc o dezbatere model.

Seminarul s-a încheiat duminică după-amiază, profesorii exprimându-și nerăbdarea de a se revedea la etapa zonală a concursului, ce se va desfășura la Miercurea Ciuc, în 20-21 mai.

Colegiul nostru va fi reprezentat de echipajul pregătit de prof. Melinda Crăciun.