Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Târgul de arte și meserii
799
post-template-default,single,single-post,postid-799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Târgul de arte și meserii

În perioada 23-25 11 2016 s-a desfășurat în Cetatea Medievală a Tîrgu Mureșului, cea de-a treia ediție a Târgului de arte și meserii, organizat de Primăria municipiului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și S.C. Dona Impex Srl. Târgul a debutat cu festivitatea de deschidere,  la care au participat multe oficialități ale învățământului mureșan, alături de domnul Primar Dorin Florea.

Colegiul Agricol Traian Săvulescu a venit în întâmpinarea viitorilor absolvenți ai școlilor gimnaziale, cu prezentarea ofertei educaționale pentru anul școlar 2017-2018. Alături de clasele de învățământ liceal și postliceal, Colegiul Agricol și-a redeschis porțile și pentru învățământul profesional, începând cu anul școlar 2014-2015. Specializarea oferită și promovată la târg – Brutar patiser, preparator produse făinoase, cu o durată de 3 ani.

Standul nostru a fost vizitat de multe grupuri de elevi, atrași în special de mirosul produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Doi maeștrii patiseri, angajați ai Brutăriei Dona- agent economic partener pentru pregătirea practică, alături de elevi din clasa a XI-a Școală profesională și clasa a XII-a Tehnician analize produse alimentare, și-au demonstrat măiestria prezentând vizitatorilor diverse operații ale procesului tehnologic de obținere a produselor de patiserie. Mai multe informații au fost oferite de  cadrele didactice de la catedra de Industrie alimentară – ing. Blaga Stela și ing. Pilca Nicoleta alături de d-na ing, Oroian Doina, prezente la stand pe toată perioada târgului. S-au împărțit pliante, s-au degustat produse, s-au vizionat imagini din activitatea școlară……

La realizarea standului nostru au participat d-nul director adj. Socol Viorel, d-na ing. Nan Rodica, d-nul informatician Vilaia Viorel, d-nul administrator Mera Valer și d-na laborantă. De asemenea, alături de cadrele didactice din alte unități școlare, standul a fost vizitat și de colegii noștri – profesori, alături de elevii lor.

Considerăm acest târg o inițiativă salutară a organizatorilor și sperăm că și-a atins ținta propusă.

Prof. Blaga Stela

Prof. Pilca Nicoleta