Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Sărbătorirea Zilei Naţionale a României
1066
post-template-default,single,single-post,postid-1066,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României

Sărbătorirea Zilei Naţionale la Colegiul Agricol ‘Traian Săvulescu’ din Târgu-Mureş a fost şi este prilej de manifestare entuziastă şi creativă a mândriei de a fi român.În fiecare an, la data de 1 Decembrie sărbătorim Ziua Naţională a României, prilej cu care Colegiul nostru a gândit un scurt program festiv, menit a deştepta spiritui patriotic şi conştiinţa de a fi român.

Elevii, îmbrăcaţi în costume naţionale, au pregătit un scurt program cultural-artistic dedicate tuturor românilor de pretudindeni, intitulat: Români pentru România!

La acest program au fost invitaţi domnul director Dumitru Matei şi domnul director adjunct Viorel Socol.

În cuvântul de deschidere, domnul profesor de istorie Berţa Aurelian a arătat importanţa luptei românilor transilvăneni pentru unitatea naţională şi a vorbit despre actul creării României Mari în anul 1918 împlinindu-se astfel visul de veacuri al tuturor românilor.

Programul a cuprins un scurt moment cultural-artistic organizat de elevii şcolii noastre, susţinuţi fiind de conducerea liceului, şi anume interpretarea unor cântece dedicate Marii Unirii, un recital de poezii patriotice şi discursuri sub formă de referate specifice evenimentului sărbătorit. Acest program a fost coordonat de doamna bibliotecar-profesor documentarist Margareta Lazăr.

La sfârţitul programului domnul profesor Viorel Socol, directorul adjunct al Colegiului nostru ne-a adresat tuturor câteva cuvinte subliniind măreţia Sărbătorii noastre Naţionale, încheind cu următoarele cuvinte: ‘Ziua Naţională este o zi încărcată de semnificaţie istorică, de trăiri profunde care se leagă de mândrie naţională şi de patriotism. Din vremuri străvechi, glasul de unitate şi libertate al românilor a străbătut timpul, a fost viu şi de neoprit, căldura inimilor a înfruntat frigul, iar mâinile ardelenilor, moldovenilor şi muntenilor s-au prins în marea horă a Unirii. Activităţile noastre de astăzi s-au vrut un semn de preţuire pentru înaintaşi şi o sărbătoare pentru noi toţi, elevi şi profesori,’