Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Săptămâna „altfel” la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”
499
post-template-default,single,single-post,postid-499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Săptămâna „altfel” la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”

Semestrul al doilea a debutat la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Tîrgu Mureș cu examenele de competențe, dar și cu săptămâna „Școala altfel”, care a cuprins o suită de activități interesante.

Ziua de luni a fost dedicată unor activități coordonate de Agenția antidrog, Tg. Mureș, prin reprezentantul ei, dl. Aleodor Roman, care s-a întâlnit cu elevi ai claselor a IX-a, (Tehnician în activități economice, Tehnician în protecția mediului, Tehnician în agricultură și Tehnician veterinar), a X-a, Tehnician în analiza produselor alimentare, clasa a XI-a, Tehnician în activități economice, dar și cu anul III, profesională, Brutar – patiser. Consumul de droguri este o realitate a societății noastre, iar prin această activitate s-a încercat conștientizarea elevilor asupra consecințelor acestui fapt.

Marți, Colegiul a avut un alt invitat deosebit, o reprezentantă a Ligii studenților UMF, Tg. Mureș, Diana Moldovan, care a încercat să informeze elevii despre ce înseamnă un regim de viață echilibrat, să îi învețe să mănânce sănătos, dar și să îmbine alimentația diversificată cu mișcarea. La activitate au participat elevi din clasa a IX-a și a X-a, Tehnician în activități economice, Tehnician în protecția mediului, Tehnician în agroturism.

Miercuri, traficul de ființe umane a fost discutat de  doamna Nicoleta Someșan, din partea Primăriei Tîrgu Mureș, cu elevii claselor a IX-a și a X-a, Tehnician în protecția mediului, Agricol, Veterinar și Economic.

Joi, elevii colegiului au fost la film, vizionând, la cinematograful „Arta”, pelicula „Minunea”.

Vineri, invitatul Colegiului a fost un meșter sticlar, dl. Rotar Alexandru, care a încercat să introducă elevii în taina meșteșugului său, dar care le-a vorbit și despre importanța dobândirii unei meserii.

Evident, o mulțime de alte activități s-au derulat, în paralel, în aceste zile. De exemplu, de miercuri, până vineri, elevii clasei a IX-a, Tehnician în activități economice, alături de diriginte, prof. Melinda Crăciun, au fost într-o tabără de team-building, la Sovata, prin organizația Outward Bound.

Clasele de protecția mediului au realizat o vizită la uzina de apă unde au avut discuții cu diverși specialiști în domeniu, dar au realizat și acțiuni de ecologizare.

O vizită de studiu la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au efectuat elevii claselor a X-a, Tehnician Veterinar, Tehnician în protecția mediului și Tehnician în agroturism, iar clasa a IX-a Profesională au făcut o vizită la Muzeul de Etnografie și Artă Populară.

Catedra de limbi străine a derulat activități de team building în școală, dar a inițiat și un concurs de karaoke, sub titlul „Universul francofoniei”.

În concluzie, o paletă largă de activități interesante s-au derulat în această săptămână la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”. Atât consilierul educativ, prof. Daniela Marin, cât și conducerea colegiului speră că activitățile au fost pe placul și în favoarea elevilor, stârnind curiozitatea lor și satisfăcând nevoia de învățare „altfel”.