Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Programul ASPIRĂ
1356
post-template-default,single,single-post,postid-1356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Programul ASPIRĂ

În perioada 11-13 noiembrie 2014 s-a desfăşurat la Colegiul Agricol Traian Săvulescu programul “ASPIRĂ”, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Având în vedere numărul mare de adolescenţi care fumează sporadic sau zilnic şi pot astfel suferi în timp din cauza efectelor grave ale fumatului şi având în vedere că instituţiile de învăţământ oferă cel mai promiţător cadru de introducere a măsurilor de prevenire şi stopare a fumatului la această vârstă, programul ASPIRĂ, realizat în limbile română şi maghiară, implementează pentru prima dată în ţara noastră o metodologie asistată de calculator,asigurând o adresabilitate largă, un conţinut şi o formă atractive pentru copii.

Componenta de cercetare va consta în administrarea unui chestionar de evaluare iniţial şi a două chestionare de evaluare ulterioare.

Componenta educativă propriu-zisă a programului constă în cinci şedinţe interactive multimedia asistate de calculator, desfăşurate la interval de câte o săptămână şi include materiale multimedia,video,animaţii,jocuri educative interactive. Elevii accesează conţinutul în mod individual în cadrul unei ore desfăşurate în laboratorul de informatică. Fiecare şedinţă are o durată de 45 de min.

Tematica prezentată este următoarea:

  1. Consecinţele fumatului;
  2. Cum să te laşi de fumat;
  3. Stresul şi renunţarea la fumat;
  4. Cum să recunoşti tentaţiile şi cum să le faci faţă;
  5. Consolidarea alegerii de a nu fuma.