Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Olimpiada de matematică „Adolf Haimovici”
964
post-template-default,single,single-post,postid-964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Olimpiada de matematică „Adolf Haimovici”

Sâmbătă, 20 martie 2016, a avut loc faza județeană a concursului de matematică „Adolf Haimovici”. Din școala noastră au participat 3 elevi, toți fiind premiați:
premiul I – BARATOSI ANDRAS – clasa a IX-a Economic
premiul II – GOREA CRISTIAN – clasa a X-a Economic
premiul III – IRIMIE MARIUS – clasa a XI-a Economic

Castigatorul premiului I, BARATOSI ANDRAS:

Am inceput sa lucrez la aceasta materie de la o varsta fargeda, adica de la varsta de 5 ani, impreuna cu mama mea profesoara de matematica Gradinaru Camelia, incepand cu exercitii de logica. Deja din clasele mici s-a observat talentul meu la matematica, fiind trimis de catre invatatoarea si profesorii pe care i-am avut la fiecare concurs de matematica. Printre aceste concursuri se numara si “Numerous“, “Cangorou” si bine cunoscutul concurs “Nita Nastasescu”. In clasa a 5-a am trecut la ceva mai serios, fiind inscris de diriginta mea Muth Anuta, care era profesoara de matematica, la olimpiada de matematica etapa locala. Luand un rezultat destul de bun am reusit sa ma calific mai departe la etapa judeteana. Iar de atunci am fost la fiecare olimpiada de matematica, ajungand doar pana la etapa judeteana, fiind premiat doar cu mentiune. Datorita abilitatilor mele am reusit, in urma examenelor nationale si a examenului specific colegiului, sa intru la “Colegiul National Militar Mihai Viteazul” desemnat cu titlul de “Scoala Europeana”. Datorita neadaptari la colegiu, am hotarat sa ma retrag, iar cu ajutorul domnului director Matei Dumitru, care s-a dovedit foarte inimos pana acum, am reusit sa ma transfer la Liceul Agricol “Traian Savulescu“. Iar in acest an am reprezentat liceul “Agricol” la Olimpiada de Matematica “Adolf Haimovici” etapa judetena, reusind sa ma calific mai departe la etapa nationala cu un rezultat de 22 de puncte. In prezent lucrez cu mama, cu unchiul meu Lupu Ovidiu si cu domnul profesor Bodoni, profesori de matematica.

Pe langa pasiunea sa pentru matematica Baratosi Andras cocheteaza si cu artele martiale. Totul a inceput de la varsta de 4 ani cand am intrat pentru prima data in sala, unde se faceau antrenamente de Judo, care se afla la subsolul Colegiului National “Papiu Ilarian“. Acesta a fost momentul in care am inceput sa iubesc artele martiale. Apoi dupa o perioada de 2 ani in care am invatat tehnicile sportului Japonez, am avut dorinta de a incepe ceva nou, iar astfel am inceput sa frecventez cursuri de arte martiale coreene impreuna cu antrenoarea de 3 dani Alecsandra Matei si cu antrenorul de 2 dani poreclit Tavi. Dupa o perioada de 8 ani, in care am facut antrenamente intense la Taekwondo, in urma unui examen la Oradea, am reusit sa iau centura neagra cu un dan si sa devin vicecampion international. Iar in prezent urmez cursuri de MMA (arte martiale mixte), antrenor fiind multiplul campion mondial Traian Rus.

Alte premii si participari ale elevului Baratosi Andras:
NUMEROUS concurs de matematica 25.11.2011, SIMION PETRU – concurs de matematica, 21 ianuarie 2012, OLIMPIADE JUDETENE DE MATEMATICA in fiecare an din clasa a V-a, NITA NASTASESCU concurs national de matematica, CANGOROU concurs international de matematica…….
WINTER TEHNICAL SEMINAR-GHURGHIU taekwondo, 30 ianuarie-3 februarie 2010, OPEN JU JITSU – FIGHTING 10.12.2011 , CAMPIONAT INTERNATIONAL de taekwondo la ORADEA, 19-21 februarie 2016….
TROFEUL LITORALULUI 24 iunie 2010, EFORIE NORD, CUPA ROTARYCLUB ALBA IULIA CIVITAS SOLIS, 16 mai 2015, CAMPIONATUL NATIONAL SCOLAR DE SAH “ELISABETA POLIHRONIADE” ETAPA NATIONALA 13-15 iunie 2014, CONCURS INTERJUDETEAN ODORHEIUL SECUIESC, CAMPIONAT NATIONAL MIERCUREA CIUC, FESTIVAL INTERNATIONAL DE SAH CAP – AURORA……
DRAMA FESTIVAL NATIONAL SCHOOL ENGLISH, COME WITH US TO DRAMALAND, 7-8 iunie 2014, Cluj Napoca, LA VAMA-VECHE 23 august – 5 septembrie FILMUL “VACANTA” organizat de TDF, REGIZOR FIIND TIBERIU ROTARESCU SI ACTORI TUDOREL FILIMON, AURELIAN TEMISAN, MONICA DAVIDESCU…..

Concluzie:
Datorita rezultatelor obtinute am ajuns sa am foarte multa ambitie si sa imi doresc sa lucrez cat mai mult si mai serios pentru a avea cat mai multe rezultate