Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Ocolul Pamantului in …Ziua de Craciun
1299
post-template-default,single,single-post,postid-1299,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ocolul Pamantului in …Ziua de Craciun

Catedra de limbi moderne a Colegiului Agricol ”Traian Săvulescu” a organizat miercuri, 10 decembrie 2014 o serie de activități specifice sărbătorilor de Crăciun sub denumirea de ”Ocolul pământului în … Ziua de Crăciun”. Elevii, organizați pe grupe sau individual, au pregătit un tur virtual al Terei, privind diferitele variante de sărbătorire a Crăciunului. Începând din îndepărtata Japonie, până în friguroasa Canadă sau ciudata Africă, elevii claselor a XI și a XII-a au prezentat obiceiuri specifice legate de sărbătoarea nașterii Mântuitorului. Moș Crăciun, îngerii, renii sania sau ”la buche” au fost doar câteva din obiectele de decor sau mâncărurile specifice acestei sărbători. Spre marea lor bucurie, elevii au putut descoperi, pe viu, obiceiuri africane prezentate de doi nativi, buni prieteni de altfel Acacia si Isaac. Acestia provin din Africa de Sud respectiv Nigeria și sunt vechi cunoștințe ale elevilor de la Colegiul Săvulescu, dar și a altor elevi participanți la edițiile anterioare ale Festivalului Francofoniei sau la atelierele organizate pe vremuri de ISJ Mureș. Cei doi invitați exotici, nu doar că au smuls aplauzele celor prezenți în amfiteatrul Colegiului pentru spectacolul susținut, dar au și organizat 2 ateliere pentru ca elevii să poată descoperi diferitele ritmuri africane și evenimentele cu ocazia cărora acestea sunt prezentate.

Dialogul dintre elevi și cei 2 invitati, veniți din Cluj, de data aceasta, desfășurat în engleză și franceză a dat ocazia exersarii competențelor lingvistice ale celor prezenți, dar și sporirea încrederii în comunicare intr-o limbă străină, elevii fiind motivați să afle cât mai multe ciudățenii de pe continentul african. La sfărșitul activităților s-au făcut schimburi de adrese mail, facebook, de poze sau cadouri în spiritul sărbătorilor hibernale.

În zilele ce urmează, se va realiza un dosar al activității, cuprinzând cele mai reușite poze, filmări sau prezentările ppt.

Sărbători fericite tuturor!

prof. dr. Daniel Raduly