Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | My EU Future mai aproape de tineri! 
3017
post-template-default,single,single-post,postid-3017,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

My EU Future mai aproape de tineri! 

Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș a găzduit astăzi, 14.12.2022, workshop-ul ”My EU Future-EU4Youth opportunities”, organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș, prin Jean Monnet Center of Excellence in European Security and Disinformation in Multicultural Societies înființat prin Proiectul european Jean Monnet- ESDMS. 

Conf.univ. dr. Mihaela Daciana Natea, Directoarea Centrului de Excelență, împreună cu dr. Veronica Zaharagiu, expert proiect, au prezentat elevilor din clasele a XII-a, oportunitățile de finanțare, programele de voluntariat, stagii, studiu, programele pentru locuri de muncă și dezvoltarea antreprenoriatului oferite tinerilor de Uniunea Europeană prin instituțiile și programele sale, însoțite de informații concrete legate de candidaturi, condiții de eligibilitate și înscriere, beneficii, finanțări, instrumente digitale. Prezentările au fost urmate de o sesiune de Q&A.  

Workshop-ul face parte din seria de evenimente și activități de informare și diseminare destinate tinerilor care au scopul de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de ei, de a le prezenta posibilitățile de studiu, formare, voluntariat și lucru în Uniunea Europeană, mecanismele europene prin care le pot accesa, precum și posibilitățile de a accesa fonduri europene ca tânăr european, folosind informațiile puse la dispoziție de instituțiile Uniunii, învățând să caute și să găsească informațiile pe site-urile oficiale ale acestora, precum și pe canalele lor oficiale de media.