Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Haikunoi
967
post-template-default,single,single-post,postid-967,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Haikunoi

Francofonia

La nivel național și in Tirgu Mureș

 La nivel național

Pentru a sărbători Luna Francofoniei, acest eveniment de mare amploare își propune promovarea limbii franceze și a multilingvismului într-o atmosferă de convivialitate la care vor lua parte tinerii francofoni, corpul didactic, dar și personalități marcante din lumea diplomației, cea instituțională, sau din sfera afacerilor. Pe lângă faptul că este un moment prielnic pentru a împărtăși creații poetice în franceză pe reţelele sociale, această întâlnire își propune să aducă laolaltă toți reprezentanții francofoniei din România.

La Tirgu Mureș

Suntem bucurosi ca in acest sens, la Colegiul Traian Savulescu vom organiza o activitate de anvergura nationala, propusa si sustinuta de Institutul Francez, vineri in data de 18 luna Francofoniei de la ora 12

Sunt invitati la activitate grupuri de elevi din scolile muresene CN. Unirea, Colegiul Economic Transilvania, Liceul Tehnologic Electromures, Gh Sincai, A. Persu Solile Gimnaziale G. Cosbuc, T. Vladimirescu care au si confirmat prezenta, precum si un grup de studenti de la Universitatea Petru Maior , impreuna putand sarbatori intr-o atmosfera degajata Francofonia.

Adaptat la specificul nostru, pe langa versurile create de fiecare participant, vom organiza si un atelier culinar cu produse specific frantuzesti, printre care in meniu se afla deja: cordon bleu si cartofi frantuzesti, mousse au chocolat, galette des rois, madeleines etc. Toate produsele vor fi preparate de elevi in laboratorul nostru de industrie alimentara sau vor fi aduse gata preparate. Servirea se va face ”sur place” simuland o servire a mesei in oras, la dispozitia noastra fiind ”chelneri de profil” ce provin de la licee cu specializari in domeniu.

Ca invitat special, ”Ambasador al Francofoniei” o vom avea alături pe dna Man Delia, de la Biblioteca Francofona Sceaux.

Nu uitati să urmariți #Haikunoi2016 pe facebook și/sau să postați fotografii la acest eveniment.

Cu drag,

Catedra de Limbi Moderne