Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Festivalul Francofoniei, 17 martie 2022
2802
post-template-default,single,single-post,postid-2802,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Festivalul Francofoniei, 17 martie 2022

Comunitatea francofonă din județul Mureș este relativ mică, însă dinamică și închegată. Ea e compusă în special din profesorii de limba franceză, din membrii Asociației Profesorilor Francofoni, din elevi și studenți interesați și din oameni din mediul de afaceri. Deoarece în fiecare an, in 20 martie se săarbătorește peste tot în lume Francofonia, la noi in județ, de 10 ani am aderat la această mișcare cultural-educativă stârnind interesul elevilor de liceu și de gimnaziu. Am oferit ocazia tuturor celor interesați de a-și etala spiritul francofon prin particiare la activități artistice, creative, culturale desfășurate sub indrumarea ISJ Mureș, intr-un mod organizat începând din 2009, prima ediție fiind la CN Al Papiu Ilarian, urmată de ediții desfășurate în Teatrul Național Tg Mureș, Salile Festive ale Liceelor I Vlasiu și C. Brancuși etc. Principalele activități au fost cele artistice, recitări de poezii, interpretări de cântece, expoziții de desen și sculptură, pantonimă, dans, scenete de teatru. Numărul mediu de elevi implcati direct a fost în jur de 60 anual, fiecare școală având însă susținători serioși, aceștia reprezentând beneficiarii indirecți ai activității, alături de famillile lor, de cercurile de prieteni și profesorii de a alte discipline.În urma activităților, elevilor li se va deschide orizontul de cunoaștere a lumii francofone, vor lua contact mai apropiat cu limba franceză, cu personalități francofone marcante, vor stabili prietenii.

Obiectivele specifice ale proiectului;

§  Dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba franceză

§  Evidenţierea acelor elevi care se disting printr-o prezenţă deosebită şi prin bune sau chiar foarte bune cunoştinţe de limbă franceză, respectiv de cultură și civilizație  francofonă..

§  Stimularea curiozităţii şi a dorinţei elevilor de a-şi îmbunătăţi competenţele lingvistice şi de a cunoaşte spaţiul francez şi francofon respectiv.

§  Realizarea unui schimb de experienţă fructuos  între elevii participanţi la concurs şi profesorii de limba franceză implicaţi.

§  Dezvoltarea simțului artistic

§  Dezvoltarea plăcerii de a vorbi, canta limba franceză

§  Sensibilizarea publicului  larg în descoperirea trendului actual al Franței și Francofoniei,§  Descoperirea prin retrospective audio a muzicii francofone de odinioară.
Dragi elevi, Aveți ocazia să sărbătorim împreună limba franceză valorizând cele 10 cuvinte care se transmit anual de către Organizația Internațională a Francofoniei. 
Vă invităm să exprimați printr-un desen, sculptură, poezie ce înseamnă pentru voi aceste cuvinte. Se aleg 3 cuvinte și se reprezintă separat. Fiecare lucrare va avea scrise în loc vizibil elementele de identificare: Titlul lucrării (cuvîntul reprezentat în franceză), numele vostru, clasa și școala. Poziționarea în pagină se va face în funcție de simțul vostru estetic.
Cele 3 lucrări se vor preda profesorului de franceză, până cel târziu în 4 martie. Dacă ai talent și vrei să interpretezi o melodie în limba franceză sau să dansezi pe o astfel de melodie, nu ezita să îi spui profesorului tău de franceză. Vă așteptăm în 17 martie de la ora 13 la Festivalul Francofoniei la Colegiul Agricol Traian Săvulescu!

Succes!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab