Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Avem grijă de mediu!
2146
post-template-default,single,single-post,postid-2146,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Avem grijă de mediu!

ECOmania este competiţia derulată sub umbrela Guerilla Verde, prin care elevii colectează doze din aluminiu şi au şansa de a câştiga o tabără de vară pentru întreaga echipă.

Participarea la competiţie presupune şi derularea unor activităţi de educaţie ecologică din care să înţeleagă de ce este important să colecteze separat deşeurile şi cum pot contribui la un mediu mai puţin poluat.

În cadrul proiectului social Guerilla Verde s-au desfășurat atelierele de prezentare cu titlul „EVERY CAN COUNTS, la care au fost prezenți elevii clasei a XI a Tehnician ecolog şi protecţia calitaţii mediului, din cadrul Colegiului Agricol “Traian Săvulescu” Tg. Mureş.

Prin intermediul acestui proiect social, elevii au învăţat despre proveniența materialului de fabricație a dozelor din aluminiu, ce înseamnă reciclarea dozelor din aluminiu, cum se reciclează și de ce e bine să le reciclăm.

Cele cinci etape – colectare selectivă, transport, topire, turnare și procesare până la expunerea dozelor pe rafturile din magazine, durează aproximativ 60 de zile, o perioadă destul de scurtă dacă ne gândim la economisirea resurselor minerale și la protejarea mediului înconjurător.

Elevii au vizionat filmul cu mesaj ecologic, mesajul transmis elvilor fiind adoptarea unei conduite ecologice cât mai pozitivă şi mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Datorită profilului clasei, elevii au aprofundat această temă şi în cadrul orelor specifice modulului GESTIONAREA DEŞEURILOR.

În cadrul proiectului elevii clasei a XI a Tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului, au reciclat 1.040 de doze de aluminiu, corespunzător bonurilor aferente.

Felicitări pentru implicare!