Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | Activități de Crăciun
1278
post-template-default,single,single-post,postid-1278,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Activități de Crăciun

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, prilej de bucurie și împăcare sufletească.

Analizând modul în care sunt reflectate valorile în societatea contemporană, se constată nevoia organizării unor activități care să-i mobilizeze pe elevi, spre ceva sublim și înălțător. În acest sens, grupul de colindători ai școlii, condus de d-na prof. Petruța Gligor și ajutați de d-a prof. Nicoleta Chengher si d-nul prof. Daniel Raduly au desfășurat mai multe activități care au avut ca și scop vestirea Nașterii Domnului, prin intermediul colindelor. Astfel, prima dată, au primit vestea Nașterii Domnului copiii proveniți dintr-un Centru de plasament din oraș. O altă oprire a fost Inspectoratul Școlat Județean Mureș, unde ne-am bucurat de o călduroasă primire. Altă activitate la care a participat grupul de colindători a fost un festival de colinde organizat de Protopopiatul Ortodox Tg. Mureș în parteneriat cu ISJ Mureș.

Ultima activitate a grupului de colindători s-a desfășurat în data de 18.12.2014 și a constat într-un miniscenariu  ce a avut la bază un obicei de pe valea Mureșului numit ”jocul turcii”.

Toate acțiunile întreprinse de colindătorii școlii s-au bucurat de un real succes.