Colegiul Agricol Traian Săvulescu Tîrgu Mureș | A venit Crăciunul pe la noi!
478
post-template-default,single,single-post,postid-478,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

A venit Crăciunul pe la noi!

Mânați de obiceiurile creștine, de buna colaborare pe parcursul anului 2018 între elevii Colegiului Agricol ”Traian Săvulescu” cu diversele unități școlare, parteneri economici și media, un grup de 15 elevi cu talent muzical și respect pentru tradiții, au bătut din poartă în poartă pentru a ura ”Crăciun Fericit” sau pentru a participa la Concursul de Datini și obiceiuri din străbuni, organizat de Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, de unde s-au întors cu locul al II-lea, multe cadouri și o experiență plăcută.

”Au pornit cu voie bună” către Casa Corpului Didactic Mureș, ISJ Mureș, Primăria Tg Mureș, Teatrul Ariel, Librăria Hyperion, Poliția locală și nu în ultimul rând colectivul de cadrea didactice al Colegiului Agricol ”Traian Săvulescu”

Actualii elevi ai Colegiului s-au bucurat și de prezența și susținerea grupului de către absolvenții Linca Ionuț ți Nagy Alex, care și-au terminat studiile chiar in acest an și sunt la inceput de carieră muzicală.

Din partea profesorilor, dna preoteasă Lăcrămioara Tobias și dl prof Daniel Raduly la acordeon, au indrumat și completat grupul.

”Sceneta interpretată a fost cu iz arhaic, pentru aceasta am adus un decor adecvat, cu coșarcă, sfârnitoare, laiță, covată, șuștar etc., și am cîntat niște colinde vechi din al doilea război mondial. Se pare că juriul a fost impresionat pentru ca am câștigat locul al II-lea” a declarat Fărcaș Alin, elev in XI Veterinar

Un moment apate a reprezentat colindul la Poliția locală, unde Conducerea și angajații acesteia și-au amintit de colindătorii de anul trecut de la liceul nostru și au dorit sa asculte din nou una din colindele cântate acum un an. ”Emoția a fost puternică, nu ne așteptam la asta mai ales ca, așa cum e firesc, anul acesta ne-am diversificat repertoriul. Și pentru noi a fost o plăcere să interpretăm din nou colinda din 2017” a declarat Linca Ionuț, absolvent al Colegiului Agricol Traian Săvulescu

Ca în fiecare an, de la Primăria Tg Mureș ne-am întors cu multe cadouri, iar aplauzele nu au contenit, așa cum se poate vedea pe filmarea de pe pagina  oficială a Primăriei https://www.facebook.com/144821262245648/videos/1933011973441253/

O premieră o constituie faptul că în aceastăî iarnă, elevii noștri au transmis Sărbători Fericite în foyerul Teatrului Ariel sau în Piața Teatrului, în fața Librăriei Hyperion.

Pentru că școala noastră e deschisă tuturor, am primit cu drag colindătorii de la Grădinița ”Paradisul Copilăriei”, din grupa Fluturașilor, sub îndrumarea doamnelor educatoare Pavel Claudia și Onac Adriana, care au încântat audiența, directori, profesori și elevi, cu programul deosebit de colinde și urări pe care l-au susținut în sala profesorală. În final, cu mic cu mare s-a colindat ”O, ce veste minunată”. Cei mici au plecat încântați, cu multe pachețele, pentru care mulțumim Asociației Colegiului Agricol Traian Săvulescu, alias Moș Crăciun.

Cu 3 zile înainte de Crăciun, vă dorim tuturor Sărbători Fericite și un An Nou cu sănătate și spor în toate!