În data de 17 octombrie 2017  am participat la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” împreună cu clasele a IX-a Tehnician în administraţie,  a IX-a Tehnician analiza produselor alimentare şi a X-a Tehnician în administraţie la Conferinţa susţinută de Preacuviosul Părinte Exarh Gavriil Vărvăruc de la Aiud, ucenic al părintelui Iustin Pârvul cu tema “Luminători din întuneric, Sfinţii români din închisori”.

Părintele a vrut să scoată în evidenţă suferinţa tinerilor din închisorile comuniste şi credinţa statornică pe care au avut-o.

Mărturisitorii din închisori n-au renunţat la credinţa strămoşească, mărturisindu-L pe Hristos cu preţul vieţii lor.

Nici temniţa, nici chinurile la care au fost supuşi nu i-a înspăimântat, ci cu putere de sus au păzit credinţa neamului românesc.

Tinereţea lor mărturisitoare este un exemplu de urmat pentru tinerii din zilele noastre.

Autori: prof. Lăcrămioara Tobias şi prof Bungardi Ana-Maria

Joi, 05.10.2017, la Sala Festivă a Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” Târgu-Mureş, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a desfășurat o activitate de prevenire a consumului de canabis în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a consumului de canabis – ”#Pot Altfel”.

 Activitatea desfășurată a urmărit creşterea  gradului de informare a elevilor cu privire la următoarele aspecte: consecinţele pe termen scurt şi lung ale consumului de canabis; dispoziţiile legale în domeniul prevenirii şi combaterii consumului și traficului de droguri; promovarea serviciilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureș.

De asemenea a fost vizionat și diseminat spotul campaniei și au fost distribuite materiale promoționale.

Beneficiarii activității de prevenire au fost un număr de 65 de elevi și 5 cadre didactice.

 

Astăți 5 octombrie la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” din târgu Mureș, atât elevii cât și profesorii au avut motive de bucurie și sărbătoare  sincronizată cu Ziua dascălului, a fost sărbătorită Ziua europeană a limbilor. În cadrul unui proiect și concurs național sprijinit de Primăria Targu Mureș, ISJ Mureș, Editura Fischer, Flash și diverși sponsori ca Selgros și Metro.
La activitate au participat 14 echipe de câte 5 elevi provenind din 3 județe transilvane, Mureș, Cluj și Alba, motivați de dorința de a-și arăta cunoștințele despre capitalele europene. Întrebările au fost adresate în limbile franceză și engleză, promovându-se astfel multiculturalitatea și plurilingvismul.

Ai  talent la desen, te pricepi la geografie, iti place cultura si civilizatia? Vino sa faci parte din echipa de 5 elevi care va reprezenta Colegiul la concursul “Tehnologia zilei europene a limbilor”, din data de 5 octombrie 2017.

Nu vrei intrebari si raspunsuri, vrei sa lucrezi in liniste? Poti sa o faci creand un afis publicitar pentru o capital europeana sau un spot publicitar pentru promovarea ei.

Contacteaza profesorul de limba engleza sau franceza, cere detalii si apuca-te de treaba. Vrem sa sarbatorim impreuna, dar … atentie: timpul trece repede.

Iata mai jos cateva detalii. Te asteptam!

Apasa aici pentru a citi mai multe despre aceasta activitate

Astăzi, 11 septembrie 2017, la ora 9 a sunat primul clopoțel din anul școlar 2017-2018. Festivitatea de deschidere a noului an școlar s-a desfășurat pe terenul sportiv din incinta curtea Colegiului, în soarele bineplacut de toamna.

Rând pe rand au luat cuvântul dl director prof. Socol Viorel, dna director adjunct Cozma-Matei Diana, invitat din partea primariei Tg Mures, Dl profesor Dumitru Matei.

In partea a doua a deschiderii au fost premiați rând pe rând cei mai buni elevi din anul școlar 2016-2017.

Colegiul Agricol Traian Săvulescu din Tg Mureș a gazduit o parte din echipajele participante la Competiției Mondiale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – ediția 2017.

Redam mai jos unul dintre articolele din presă despre acest eveniment

http://www.cuvantul-liber.ro/news/98926/61/PARADA-ECHIPELOR-PARTICIPANTE-LA-COMPETI-IA-MONDIALa-DE-DESCARCERARE

PARADA ECHIPELOR PARTICIPANTE LA COMPETIȚIA MONDIALĂ DE DESCARCERARE

Miercuri, 30 august 2017, în Piața Trandafirilor din municipiul Târgu-Mureș, a avut loc deschiderea oficială a Competiției Mondiale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – ediția 2017, organizată pentru prima dată în România.

La World Rescue Challenge de la Târgu-Mureș participă 34 de echipaje de descarcerare și 32 de echipaje de prim ajutor din 16 țări, respectiv Australia, Africa de sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii. Apasa aici pentru a citi mai multe despre aceasta activitate

Olimpiada Națională de Industrie Alimentară

Luni, 24 aprilie, 2016, În Sala Festivă a Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”, a avut loc, de la ora 18,00, festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Industrie Alimentară, în organizarea ISJ, Mureș și în găzduirea Colegiului nostru.
La festivitate au participat atât elevii sosiți din diferite colțuri ale țării pentru Olimpiadă (81 de elevi), cât și profesorii însoțitori, dar și personalități din orașul nostru, profesori organizatori sau invitați.
Cuvântul de început l-a avut Directorul instituției, prof. ing. Viorel Socol, care a subliniat importanța misiunii acestor tineri ce și-au ales ca domeniu de performanță industria alimentară. Apoi au rostit alocuțiuni Inspectorul Școlar General, prof. Ing. Ioan Macarie, Prefectul județului nostru, dr. Lucian Goga, vicepreședintele Consiliului Județean, dl. Alexandru Cîmpianu, din partea Primăriei, dl. prof. Dumitru Matei, de numele căruia se leagă 40 de ani din istoria Colegiului Agricol, Conf. Univ. Dr. Arina Modrea, Președintele Comisie, iar, în încheiere, Prof. ing. Laura Pop, inspector şcolar pentru învățământ profesional şi tehnic, a declarat deschisă această ediție a Olimpiadei.
Nu au fost uitați nici sponsorii evenimentului, fără care ar fi fost mult mai dificilă organizarea. În numele tuturor, a luat cuvântul directorul executiv al firmei Mirdatod, Nicu Bumbu, care a fost chiar elev al Colegiului Agricol, și a construit o afacere de succes în domeniul industriei alimentare.

Apasa aici pentru a citi mai multe despre aceasta activitate

In data de 1 Martie 2017 a avut loc in amfiteatrul liceului evenimentul “Nivea like Yourself”, adresat tinerelor adolescente. Au participat elevele din clasele IX-XII.
Activitatea a vizat educatia pentru ingrijirea corecta a tenului si pielii, sfaturi pentru folosirea consecventa a produselor Nivea, pentru o piele sanatoasa, tanara si frumoasa.

Consilier educativ,
Prof. Marin Daniela

Activitatea “Ştii ce este bullying-ul ?” coordonată de elevi voluntari ai Organizaţia “Salvaţi Copiii” s-a desfăşurat in data de 23 ianuarie in amfiteatrul liceului.

Activitatea a urmărit informarea tinerilor privind fenomenul de bullying, act comportamental indreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane, violenţă des intălnită in şcoli si pe reţelele de socializare.

Cateva dintre temele de discuţie abordate s-au referit la profilul agresorului şi la modul in care se poate face faţă fenomenului.

24 ianuarie este o zi importantă pentru orice român. Este ziua în care a fost înfăptuită, după mai bine de 200 de ani, o unire între principatele române.

Mihail Sadoveanu spunea că „În ianuarie, când se rup şi cad abrupt zăpezile, sărbătorim un neam întreg înălțarea celor mai mari bărbați ai Moldovei şi Munteniei, care au săvârșit Unirea. Actul acesta, fundamental în istoria României, deschizându-se în arc bogat spre secolele de mărire, aprinde în ființa noastră o bucurie mereu nouă. El e înscrisul cu sângele tuturor, atârnat pe toate viețile de om de pe acest pământ numai al nostru. De la începuturile sale de dreptate şi de luptă, duse de 2000 de ani, cu credință, gândul unirii într-o singură patrie, a strălucit ca o stea în inima poporului roman.”

Elevii Colegiului nostru au pregătit un scurt monent artistic, vineri, 20 ianuarie, 2017, în amfiteatrul liceului, în cinstea acestui eveniment, în care au cântat, au recitat și au dansat împreună.

Apasa aici pentru a citi mai multe despre aceasta activitate